Voor een prikkie een sneeuwwitte .....

3 juli 2013 - Sittard, Nederland

"Gele koorts, Difterie, Tetanus, Polio, Cholera, Hepatitis B, Rabiës. Heeft u ook buiktyfus? Doe me die dan maar ook. Hoezo alleen in tablet vorm? Oh ja.... voordat we het vergeten ook nog malariatabletten. Svp geen Lariam want bungy jumpen zonder elastiek is niet aan ons besteed."

Welkom in de wereld van de medische cocktails. We hebben vandaag weer vanalles geleerd.

1. GGD medewerkers die inenten zijn per definitie verstrooid. Dit is niet de eerste keer. Zo verstrooid dat we de arts maar "eventjes" hebben begeleid in het inentingsproces. Ik weet eigenlijk niet of ze de juiste inentingen heeft toegediend of dat ze per abuis toch een spuitje heeft gepakt uit de koelkast waar toch echt levensgroot "SOA" op stond. Het jeukt en druipt nog niet dus het zal wel meevallen.

2. Het buiktyfus vaccin was op omdat één of andere medicijnfabrikant zijn monopolie positie uitbuit en structureel zorgt voor een tekort. Dan mikken we maar een pillenkuurtje van 3 dagen er tegen aan want ik wil dadelijk in culinair Sri Lanka toch echt zonder problemen die half gare kipcurry naar binnen werken om vervolgens mijn lichaam op een natuurlijke manier te ontslakken.

3. De kans op Tuberculose bestaat daadwerkelijk indien we dadelijk in een volgepakte plaatselijk bus een roggelend  Chinees gezin naast ons hebben zitten waarvan de vader ook nog eens met een dermate hoog consumptie gehalte spreekt dat ik de stukjes pinda uit mijn oor moet vissen. In het ergste geval houden we er een vorm van pleuritis aan over. Als dit de enige keer is dat tijdens onze reis de pleuris uitbreekt dan is daar goed mee te leven.

4. Spuiten zetten is rete duur. We zijn koud een half uurtje binnen geweest en 'mochten' 180 euro aftikken. Malariatabletten 3 euro per stuk, elke dag weer, circa 90 dagen lang. Bij deze het vriendelijke verzoek aan alle malariamuggen om komend jaar een sabbatical te nemen en China, Tanzania, Laos en Vietnam in te ruilen voor een lekker verblijf in 't land van de duizend meren. Uiteindelijk heb je ter waarde van onze prikkies ook een sneeuwwitte bruidsjurk.

We mogen overigens nog $$ 3 keer $$ terug om herhaalnaalden te laten zetten, waaronder het vaccin tegen hondsdolheid. Om te kijken of e.e.a. binnen 4 weken daadwerkelijk werkzaam is, bieden wij ons bij deze aan om een wandelingetje te maken met uw schuimbekkende, agressieve met rabiës besmette hond.

1. RiSmee:
    3 juli 2013
    Whoehaha...
    Wie dwingt jullie tot deze reis?

Waar komt die bruidsjurk opeens vandaan? Die zag ik niet meteen aankomen. Is er nieuws? Moet ik 24 aug mijn nette pak aan? Of moeten we halverwege jullie reis een vliegtuig in?

Sterkte in de medische reis!
  2. Ruud&Hanneke:
    4 juli 2013
    We kunnen jullie geruststellen. Het samenlevingscontract bevalt prima!
  3. Cees:
    4 juli 2013
    Nog belangrijker, ook al ingeënt tegen de mazelen.
    In Nederland is het niet veel beter hoor!
  4. Ruud&Hanneke:
    6 juli 2013
    Cees, mazelen staan nog op ons verlanglijstje
  5. Jurgen, Nancy, Thijmen, Jikke:
    8 juli 2013
    Haha, die hond kan geregeld worden hoor, ik zal Jurgen op zoek laten gaan baar een geschikte schuimbekkende viervoeter ;)
  6. Ruud&Hanneke:
    8 juli 2013
    Is goed, Hanneke heeft overdag tijd.