Prêt-à-Porter

17 augustus 2013 - Sittard, Nederland

Na twintig minuten ben ik opgehouden met typen en heb ik alles gewist. We gaan jullie niet lastig vallen met onze paklijst. Maar deze lijst is lang, heel lang. We zitten momenteel op zeven A4-tjes. De fysieke vertaling is nog indrukwekkender. Af en toe valt er iets af, meestal komt er iets bij. De zolder is momenteel omgebouwd tot een 16e eeuws pakhuys waar menig VOC schip destijds graag zou hebben willen lossen. Dat hier geen water ligt zou de kapitein niet hebben gedeerd. Op deze Maasvlakte II moet je gewoon zijn geweest. We zijn natuurlijk zelf verantwoordelijk voor deze goed gevulde bovenste etage van ons huis. Toch een klein woord van dank aan 'Jan de Postnl man': onze huistransporteur. Wat deze goede man aan pakjes heeft afgeleverd de afgelopen maanden (van een universele gootsteen stop tot een Power Monkey)... Onvoorstelbaar. Alles heeft Jan netjes afgeleverd. We hebben uit eerste hand dat zijn 16 uren contract is omgezet naar een tijdelijk full time dienstverband. Dat alles om al die vrachten op tijd bij ons te krijgen. Sinds maart laat het Postnl aandeel een wonderbaarlijk herstel zien. Laat dat nou net het begin zijn geweest van onze pakjes tsunami. Jan, nog maar twee weken en dan is het weer eb. Ook jou gaan we missen!

Ik ben niet echt statistisch onderlegd maar toch zie ik een causale beer op de weg. Al dat spul moet nog de rugzak in. Hoe gaan we dit in hemelsnaam doen? We hebben twee forse backpacks die momenteel rustig boven op zolder liggen te 'chillen'; in afwachting van alles wat komen gaat. Ik herken totaal geen pak stress bij hun. Mijn dreigementen dat ze het nog voor de kiezen krijgen slaan ze volledig in de wind. Ze hebben momenteel nog vakantie. 'Als jullie de verlofdagen registratie maar goed bij houden', riep ik gisteren nog. Totaal zinloos dit.

Keuzes maken... Heerlijk!

Nog enkele updates:

Afgelopen woensdag de laatste inentingssessie gehad bij de GGD. Na 11 spuiten zijn we nu zover dat we in het donker licht geven. Ook 's nachts zal ik Hanneke dus niet kwijt raken en na deze vier sessies is ons bloed geld waard. Ik kreeg bij Centraal Beheer 0 op het request op de vraag of verhoogde ($) bloedwaarden ook verzekerd zijn. Dinsdag de laatste dag op mijn werk gemaakt. Het afscheid was onvergetelijk!

Naast werkloos, autoloos zijn we vanaf vandaag ook telefoonloos (althans v.w.b. de vaste). We gaan helemaal loos.

Zaterdag over twee weken is het eindelijk zover: op naar Москва!

Hollandsch pakhuys anno 2013

1. Frank en San:
    18 augustus 2013
    Een Power monkey!??.....klinkt alsof die een hele rugzak in beslag gaat nemen.
  2. Ruud&Hanneke:
    18 augustus 2013
    Hoi San, we hopen dat ie zijn pretenties gaat waarmaken. Voor een apparaat van ca 10 bij 4 cm heeft ie inderdaad "een grote mond!".
  3. Marianne Slangen:
    20 augustus 2013
    Hoi, ik las het boek "Wild" van een jonge vrouw die wel goed voorbereid op pad wilde gaan maar die zoveel goede en verantwoorde spullen had ingeslagen dat ze haar rugzak niet van de grond kreeg. Dat zal jullie vast niet gaan gebeuren, naar daar moest ik wel aan denken bij het lezen van jullie stukje. Heel veel plezier onderweg en ik zal meegenieten op afstand!

Marianne
  4. Ruud&Hanneke:
    20 augustus 2013
    Haha leuk!! Vandaag moesten de rugzakken toch alvast even tot actie komen; we hebben ze als test ingepakt en gewogen; ze zijn door de keuring gekomen, dus we kunnen!! Bedankt en grtjs
  5. Tante Annie:
    23 augustus 2013
    Ruud en Hanneke, fijn dat het gelukt is met de rugzak!
    Een hele interessante, boeiende en voorspoedige reis wens ik jullie van harte toe en ik zal met interesse jullie reis volgen.
    Geniet,

Tante Annie
  6. Ruud&Hanneke:
    23 augustus 2013
    Dank je wel, tante Annie! We houden je op de hoogte! Over een week mogen we.... Spannend!
  7. Jos.biemans en zr. Eleutheria:
    3 september 2013
    Tov.
    Dit jiddisch woord komt op mijn lippen als ik het hele relaas van voorbereidingen en afscheidnemen tot me laat spreken.
    Zo'n intense voorbereiding moet wel uitlopen op een succes.
    Dat moet ook wel als je er samen een jaar tegen aan gaat.
    Vanuit Veghel leven we van harte mee en hopen we aan jullie hand opnieuw weer wat jonger te worden. Ze 'm up! Oom Jos en zuster Eleutheria.